Δεβαρής Ματθαίος

Ματθαίου Δεβαρή

ΟΜΗΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

Ευρετήριο στα Σχόλια του Ευσταθίου σε Ιλιάδα και Οδύσσεια

"Το παρόν έργο αποτελεί ένα διεξοδικό λεξικογραφικό ευρετήριο των Σχολίων του Ευσταθίου στον Όμηρο (Παρεκβολαί εις Ομήρου Ιλιάδα και Οδύσσειαν) που εκδόθηκε στην Ρώμη το 1550 μαζί με την έκδοση του έργου του Ευσταθίου από τον Niccolo Maiorano. Ανατυπώθηκε στο Βερολίνο το 1765 μαζί με την έκδοση του Ευσταθίου και επανεκδόθηκε από τον G. Stallbaum στην Λειψία το 1830.

Η παρούσα έκδοση είναι επιμελημένη και διορθωμένη, ώστε ο μελετητής των Ομηρικών επών και του μνημειώδους έργου των Σχολίων του Ευσταθίου στον Όμηρο, να έχει στην διάθεσή του ένα πολύτιμο συμβουλευτικό εργαλείο."     (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Ο Ματθαίος Δεβαρής (ή Δε Βαρής) γεννήθηκε περί το 1505 στην Κέρκυρα και σπούδασε με υποτροφία στη Ρώμη, όπου αναδείχτηκε εξαιρετικά επιμελής φοιτητής. Διορίστηκε από τον Πάπα Γ΄ στη θέση του διορθωτή κωδίκων του Βατικανού, όπου ειδικεύτηκε ως διορθωτής των ελληνικών τόμων ("corrector graecorum voluminum"). Συνέγραψε και μετέφρασε πολλά. Το σπουδαιότερο από τα συγγράμματά του είναι: Περί μορίων της ελληνικής γλώσσης, που τυπώθηκε μετά τον θάνατό του. Πέθανε το 1581 στη Ρώμη. (Πηγή: Βικιπαίδεια)


  • ISBN: 9786185670061
  • Εκδότης: ΔΙΑΝΟΗΣΗ
  • Χρονολογία Έκδοσης: Μάιος 2024
  • Επιμέλεια: Μιχαήλ Ηρακλής Μουτζουρίδης
  • Κατηγορία: Φιλολογία, Κλασική Γραμματεία


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε