Μαυριδάκης Αντώνης

Μαυριδάκης Αντώνης


Η Ομήρου Οδύσσεια ως μέθοδος 

σύγχρονης ψυχοθεραπείας

     "Η Οδύσσεια, ως μύθος-λόγος, στην ουσία είναι ένας μυστικός δρόμος ψυχής και νου, που από ποίηση καταλήγει να παίζει τον ρόλο ενός εγχειριδίου εκπαίδευσης. Μια διαδρομή μάθησης παγκόσμιας εμβέλειας, που ο Όμηρος, ως άλλος Προμηθέας, έβγαλε και παρέδωσε σε παγκόσμια και διαχρονική διδασκαλία.
     Όταν ο Νους κοιμάται, η ψυχή πάσχει, περιπλανάται. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ, γιατί απομακρύνεται από τον εαυτόν του. Η επιστροφή στον Εαυτό, στην πατρίδα-εαυτόν σημαίνει ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ και ΠΟΝΟΥ ΨΥΧΗΣ [ΝΟΣΤΟΣ].
     Σύμφωνα με την παρούσα έρευνα, το έργο της Οδύσσειας αναγνωρίζεται πλέον και σε ψυχιατρικό επίπεδο. Κυριαρχεί σε επίπεδο ερευνητικό η σύνδεση μεταξύ ονείρου - μύθου - ψυχοπαθολογίας.
     Η μελέτη, καθοδήγηση και παρακολούθηση της "Οδύσσειας" πολλών ατόμων υγιών και πασχόντων, επί 20 χρόνια, λειτουργεί ως εξωτερική επικύρωση και θεμελιώνει εννοιολογικά και λειτουργικά αυτήν την ψυχοθεραπεία Ομηρικού τύπου.
     Όλη η προσέγγιση χαρακτηρίζεται ως "Ομηρικού τύπου μεθοδολογία" σε επίπεδο θεωρίας - διάγνωσης και θεραπείας του Νου, που σιγά-σιγά κατέληξε στην παρούσα ΝΟΟ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ."                                         

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

_______________________

  • Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2021
  • Εκδόσεις: ΔΙΑΝΟΗΣΗ  
  • Αριθμός σελίδων: 302
  • Διαστάσεις: 24x17
  • ISBN: 9786188462151
  • Κατηγορία: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ - ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Ο Αντώνης Μαυριδάκης είναι Dr. Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής. Γεννήθηκε και κατοικεί στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε στο Alma Mater Studiorum - Università di Bologna. Διετέλεσε Διευθυντής στην εταιρεία Dr medico psychiatre directeur c.sm Canea. Έχει εργαστεί στην εταιρεία Θ.Ψ.Π. Χανίων. Εργάζεται στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων.

 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε