Καφρίτσας Αθανάσιος

Καφρίτσας Αθανάσιος

Απελευθέρωση από την ψευδαίσθηση. 

Μεταφυσική και ψυχολογική ανάλυση της Αποκάλυψης του Ιωάννη

     "Η συγγραφή αυτού του βιβλίου προέκυψε μέσα από τα μαθήματα αυτογνωσίας της ομάδος που λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια. Η ιδέα αφορούσε στο να αποσυμβολίσουμε την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Εν συνεχεία προέκυψε και η ιδέα να απομαγνητοφωνήσουμε τα μαθήματα, με σκοπό να γίνουν βιβλίο. Η Παναγιώτα, στην οποία έπεσε το μεγαλύτερο βάρος αυτού του έργου, δέχτηκε να κάνει την απομαγνητοφώνηση και μετά από περίπου πέντε χρόνια είχαμε όλο το υλικό καταγεγραμμένο. Το μόνο που έμενε ήταν να του δώσουμε μορφή βιβλίου. Αυτά τα πέντε χρόνια έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 30 άτομα στην ομάδα αυτογνωσίας, που σκοπό είχε και έχει (καθώς τα μαθήματα συνεχίζονται) την ανακάλυψη και αποκάλυψη του δικού μας εσωτερικού εαυτού, ακολουθώντας τα βήματα του Ιησού Χριστού, μέσα από το όραμα του Ιωάννη.
     Ιστορικό: Ο Ιωάννης, ο μαθητής του Χριστού, έγραψε την Αποκάλυψη σε ηλικία περίπου 86 με 90 χρονών, το 96 μ.Χ. στην Πάτμο, όπου ευρίσκετο εξόριστος, επί αυτοκράτορος Δομητιανού. Για την ακρίβεια, ο Ιωάννης σε κατάσταση έκστασης υπαγόρευε και ο μαθητής του ο Πρόχορος, που τον είχε ακολουθήσει και τον υπηρετούσε, έγραφε.
     Ο Ιωάννης ήταν δίπλα στον Χριστό από 18 ετών και όλα αυτά τα χρόνια έμαθε να αναζητά την εσωτερική αλήθεια. Είχε μαζί και τον Πρόχορο, ο οποίος τον είχε ακολουθήσει στην εξορία και τον βοηθούσε στην επιβίωση στο νησί, διότι ο ίδιος ήταν σε μεγάλη ηλικία. Ζούσαν σε μια σπηλιά ψηλά στο βουνό και μια Κυριακή του 96 μ.Χ., ο Ιωάννης άρχισε να ακούει μια φωνή, σαν να έρχεται... «από πίσω». Οι σύγχρονοι ψυχολόγοι, με την φράση «από πίσω», δηλαδή την φωνή που μοιάζει να ακούγεται από «το πίσω μέρος του κεφαλιού», εννοούν την εσωτερική φωνή που έρχεται από το υποσυνείδητο. Ήταν σαν να βρίσκεται σε μια κατάσταση βαθιάς ύπνωσης. Η Αποκάλυψη δόθηκε στον Ιωάννη ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση trance (το βαθύτερο επίπεδο ύπνωσης).
     Η Αποκάλυψη είναι το θέμα για το οποίο έχουν γραφτεί τα περισσότερα βιβλία. Έχουν δοθεί πάρα πολλές ερμηνείες, θεολογικές, κοσμολογικές, προφητικές, μεταφυσικές, ιστορικές κ.λπ., και όλοι την έχουν δει σαν προφητεία, και την έχουν αποσυμβολίσει σε σχέση με τον εξωτερικό κόσμο, τον κόσμο των αισθήσεων.
     Δεν μπορεί όμως κάτι να συμβολίζει τον εξωτερικό κόσμο αν δεν συμβολίζει πρώτα κάτι μέσα μας, κάτι εσωτερικό. Όπως είχε πει και ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, «όπως πάνω έτσι και κάτω». Το έξω (κάτω) φτιάχνεται σύμφωνα με το μέσα (επάνω)."                               (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

 • Πρόλογος
 • Ιωάννου Αποκάλυψις - ΚΕΙΜΕΝΟ
 • Κεφάλαια 1-22
 • Αποσυμβολισμός της Αποκάλυψης του Ιωάννη
 • Εισαγωγή
 • Κεφάλαια 1-22


 • ISBN: 9786188462120
 • Εκδότης: ΔΙΑΝΟΗΣΗ
 • Χρονολογία Έκδοσης: Μάιος 2020
 • Αριθμός σελίδων: 600
 • Διαστάσεις: 24x17
 • Κατηγορία: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ 

Ο Αθανάσιος Καφρίτσας είναι πιστοποιημένος στη συμβουλευτική ψυχολογία, υπνοθεραπεία, προγεννητική και περιγεννητική Ψυχολογία. Διδάσκει ομάδες αυτογνωσίας τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι ιδιοκτήτης του κτήματος "Νοόσφαιρα" (Νέες Βρυσούλες, Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνα Κορινθίας). 

Για να διαβάσετε το άρθρο-του "Συνειδητό ονείρεμα", πατήστε εδώ.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε