Σούρδη Ευγενία

Σούρδη Ευγενία

Αστρολογία ψυχής

"ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ωστόσο, είπε, είναι σωστό να συλλογιζόσαστε και τούτο· πως αν η ψυχή είναι αλήθεια αθάνατη, έχει ανάγκη από φροντίδα, όχι μόνο σ' αυτό το διάστημα που τ' ονομάζουμε ζωή αλλά σ' ολόκληρο τον καιρό· και ο κίνδυνος θα φαίνονταν από τώρα τρομερός για εκείνον που θα την αμελούσε. Γιατί αν είναι ο θάνατος απαλλαγή από τα πάντα, θα ήταν τύχη αναπάντεχη για τους κακούς, σαν πεθάνουν ν' απαλλαγούν και από το σώμα τους και από την κακία τους συνάμα και από την ψυχή τους. Αφού όμως τώρα είναι φανερό πως είναι αθάνατη, δεν υπάρχει γι' αυτήν άλλος τρόπος ν' αποφύγει τα δεινά, ούτε σωτηρία, παρά να γίνει όσο μπορεί καλύτερη και πιο φρόνιμη. Η ψυχή δεν έχει τίποτε μαζί της πηγαίνοντας στον Άδη, παρά μονάχα την παιδεία της και τον τρόπο της ζωής που έκανε· αυτά ακριβώς, καθώς λένε, που ωφελούν ή βλάπτουν τον αποθαμένο, μόλις αρχίσει την πορεία του κατά κει. Συνηθίζουν λοιπόν να λένε πως όταν κανείς πεθάνει, ο δαίμων του καθενός, αυτός που τον φροντίζει και ζωντανό, τον παίρνει και τον οδηγεί σε κάποιον τόπο, εκεί που συναθροίζονται οι νεκροί για να κριθούν κι έπειτα να αρχίσουν την πορεία τους στον Άδη με οδηγό εκείνον που έχει προσταχτεί να τους οδηγήσει. Κι αφού λάβουν την τύχη που είναι να λάβουν και μείνουν το διάστημα που πρέπει, άλλος οδηγός τους φέρνει πάλι εδώ, έπειτα από πολλά και μεγάλα γυρίσματα του καιρού. Αυτή η πορεία δεν είναι λοιπόν, όπως την παρουσιάζει ο Τήλεφος του Αισχύλου· γιατί εκείνος λέει πως ο δρόμος που μας φέρνει στον Άδη είναι απλός, ενώ δεν είναι μήτε απλός μήτε μοναδικός καθώς μου φαίνεται· αν ήταν έτσι δεν θα χρειάζονταν οδηγός· ούτε θα τον έχανε κανείς αν ήταν ένας και μόνο. Αλλά μοιάζει να έχει πολλά παρακλάδια και σταυροδρόμια καθώς απεικάζω από τις παραδομένες συνήθειες της λατρείας μας. Λοιπόν η σωστή και φρόνιμη ψυχή συμμορφώνεται και δεν αγνοεί αυτά που της συμβαίνουν· αλλά εκείνη που οι επιθυμίες τη δένουν με το σώμα, όπως έλεγα στην αρχή, εκείνη που το σώμα και ο ορατός τόπος τη γεμίζουν τρόμους με πολλές αντιστάσεις και πολλά παθήματα, καταναγκαστικά και δύσκολα, πηγαίνει καθώς την οδηγεί ο προσταγμένος δαίμων. Κι όταν φτάσει όπου και οι άλλες, η ακάθαρτη, αυτή που έπραξε κάτι μιαρό, άδικους φόνους ή άλλα τέτοια που μοιάζουν σαν αδέρφια μ' αυτές τις πράξεις ή με πράξεις που κατεργάστηκαν αδερφές ψυχές- αυτή την ψυχή, όλοι την αποφεύγουν, όλοι αποτραβιούνται από κοντά της και κανείς δε θέλει να γίνει σύντροφος ή οδηγός της· κι αυτή περιπλανιέται ολωσδιόλου χαμένη, (c) ώσπου να περάσουν κάποιοι καιροί, και τότε η ανάγκη τη φέρνει στην κατοικία που της πρέπει. Αλλά η ψυχή που πέρασε τη ζωή της καθαρά και μετρημένα και βρήκε θεούς για συντρόφους και οδηγούς στο δρόμο της, κατοικεί αμέσως στον τόπο που της πρέπει. [Φαίδων ή Περί ψυχής 107c-e - 108a-c. (Μετάφραση Γιώργος Σεφέρης).]     (Aπό την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 • ISBN: 9786185670139
 • Εκδότης: ΔΙΑΝΟΗΣΗ
 • Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2023
 • Αριθμός σελίδων: 426
 • Διαστάσεις: 24x17
 • Κατηγορίες: ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ  

________________________________

Σούρδη Ευγενία

Οι συμβολισμοί των 360 μοιρών του Ζωδιακού

"Αγαπητοί αναγνώστες.
Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε αυτό το πόνημα και να το θέσουμε στην διάθεσή σας γιατί είναι πολλές οι φορές που ζητάμε περισσότερες εξηγήσεις για ένα κοσμόγραμμα και δυσκολευόμαστε να τις βρούμε. Έτσι σκεφθήκαμε να συγκεντρώσουμε οτιδήποτε υπάρχει που αφορά το θέμα των ωροσκοπιακών μοιρών με όλες τις πιθανές εξηγήσεις τους, είτε αυτές έχουν σχέση με την καθημερινότητά μας ή τις μεταφυσικές μας αναζητήσεις, και αφού τις μεταφράσαμε και τις απλοποιήσαμε, όπου οι έννοιές τους ήταν ασαφείς, δημιουργήσαμε αυτό το βιβλίο με όλες τις ερμηνείες τους, μεταφρασμένες ελληνικά, για να μας βοηθήσει όσο καλλίτερα γίνεται στις αστρολογικές μας έρευνες. [...]"                                                       (Από την εισαγωγή της έκδοσης)


            Περιεχόμενα

 • Εισαγωγή
 • Ο συμβολισμός των μοιρών του ζωδιακού Sepharial
 • Ο συμβολισμός των μοιρών του ζωδιακού Sabian
 • Ο συμβολισμός των μοιρών του ζωδιακού Charubel
 • Οι θηβαϊκές μοίρες
 • Ερμηνείες ζωδιακών δεκανών 


 • ISBN: 9786188462137

 • Εκδότης: ΔΙΑΝΟΗΣΗ
 • Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2020
 • Αριθμός σελίδων: 410
 • Διαστάσεις: 24x17
 • Κατηγορία: ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ 

_______________________

Σούρδη Ευγενία

Προγνωστική Αστρολογία. Σεληνιακός Κύκλος, Εκλείψεις, Προοδευτικά Συστήματα, Ανιούσες

"Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελληνική βιβλιογραφία τρεις καινοτόμες έρευνες που απαντούν στο ερώτημα αν μπορούν να γίνουν αξιόπιστες προβλέψεις για το μέλλον.
Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να μελετήσουν Αστρολογία και έχουν βασικές γνώσεις των εννοιών των πλανητών και της σημασίας των όψεων. Αυτά, μαζί με άλλα απαραίτητα στοιχεία, δίδονται περιεκτικά στο πρώτο μέρος. Αναπτύσσονται πρώτα οι ενότητες κατάστρωσης γενέθλιου χάρτη, δυναμικότητας ζωδίων, δεκανών, κυβερνήσεων πλανητών, οίκων, ορίων-περιόδων, Πτολεμαϊκής βαθμολόγησης πλανητών κ.ά. Δίδονται επίσης παραδείγματα για να καταστεί δυνατόν να προσεγγίσουμε με ακρίβεια την ακριβή ώρα γεννήσεως, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάζεται για την διόρθωση γενέθλιου χάρτη.
Κατόπιν παρουσιάζονται οι μέθοδοι Αστρολογικών προγνώσεων και περιγράφονται αναλυτικά οι τρεις εν λόγω έρευνες κατά σειρά: Η πρώτη έρευνα είναι σχετική με τις Εκλείψεις γιατί πλέον δεν υπάρχουν μόνον προγενέθλιες εκλείψεις αλλά και μεταγενέθλιες εκλείψεις επταετιών, οι οποίες είναι εξεχόντως σοβαρές στα γεγονότα της ζωής μας.
Η δεύτερη έρευνα αναπτύσσει τον Σεληνιακό κύκλο σε ένα εντελώς διαφορετικό πρότυπο από αυτό που είναι γνωστό μέχρι σήμερα επισημαίνοντας τις ηλικίες σημαντικών γεγονότων της ζωής μας.
Η τρίτη είναι το προοδευτικό σύστημα των Ανιουσών, για το οποίο δίδονται αναλυτικά παραδείγματα σπουδής πραγματικών περιπτώσεων."                                  (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 • ISBN: 9786188186750
 • Εκδότης: ΔΙΑΝΟΗΣΗ
 • Χρονολογία Έκδοσης: Απρίλιος 2017
 • Αριθμός σελίδων: 396
 • Διαστάσεις: 24x17
 • Κατηγορία: ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ 

- Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα της Ευγενίας Σούρδη στο blog "Φερόλβιος"


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε