Τζωρτζόπουλος Δημήτρης

Τζωρτζόπουλος Δημήτρης

Martin Heidegger - Ερμηνευτική της ανθρώπινης ύπαρξης (Ο θάνατος ως φαινόμενο της ζωής)

«Η διδασκαλία της φιλοσοφίας σημαίνει να αποφασίζει κανείς υπέρ της διαφάνειας αυτού που σχετίζεται με ό,τι πρέπει να κάνει και να μην κάνει σ' αυτή καθαυτή την επιστημονική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου και την ιδίαν ύπαρξη σ' αυτό, ενάντια στην τυφλή προετοιμασία για εξετάσεις και στην αδιάκριτη στάση που έγκειται στο να μην έχει παρά μια επιδερμική σχέση με την πνευματική ζωή. Το να περνά ο χρόνος των σπουδών ενός φοιτητή, κατά τον τελευταίο τούτο τρόπο, δεν διαφέρει σε τίποτα από το χρόνο μαθητείας ενός βοηθού τεχνίτη, εκτός ίσως ως προς έναν μεγαλύτερο βαθμό αυθαιρεσίας, αυτή που συνήθως αποκαλούν ακαδημαϊκή ελευθερία. Αλλά η ελευθερία δεν είναι η αδιαφορία της αυθαιρεσίας παρά το να αφήνουμε να δρουν μέσα τους οι αυθεντικές δυνατότητες της ανθρώπινης ύπαρξης». (Martin Heidegger)                                          (Aπό την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

ISBN: 97896188462168

Χρονολογία Έκδοσης: Απρίλιος 2021
Αριθμός σελίδων: 284
Διαστάσεις: 20x14
Κατηγορία: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ 

_____________________________________________________________________________

Ο Δημήτρης Τζωρτζόπουλος έχει επίσης μεταφράσει και σχολιάσει για τις εκδόσεις "ΔΙΑΝΟΗΣΗ" τη φιλοσοφική διάσταση ορισμένων βιβλίων του Πλάτωνα, βλέπε τη σχετική σελίδα, αλλά και χωρία από τα βιβλία του Georg Hegel.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε